Find klassisk hægplante i online webshop

De danske villahaver er omkranset på mange forskellige måder. Nogle er omgivet af et let stakit, der bare lige markerer grænsen. Andre er lukket inde bag et plankeværk, der afskærmer meget kontant og effektivt. Men det mest almindelige er dig til stadighed hækken, som på smukkeste vis indrammer haven, giver læ og ly, og sikrer privatlivet, uden at virke fjendtligt som en fængselsmur. I Danmark er der særligt en hækplante, vi forbinder med havelivet i villakvartererne.

Den klassiske danske ligusterhæk går aldrig af mode. En ligusterhæk har nemlig det hele. Den er grøn hele året, den blomstrer smukt, den tiltrækker fugle og sommerfugle, og den dækker godt for både indsyn og blæst. Og så er den nem at holde og tåler en tæt klipning. Har man en ligusterhæk omkring sin have, så har man gode muligheder for at få ynglende fugle til at bygge rede. Fugle elsker at bosætte sig i hække, fordi de er så tætte og trygge at bo i. Dette kan man nemt tage hensyn til.

Haven som fugleparadis

Det er sjovt og spændende at have ynglende fugle i haven. Man kan følge med på tæt hold, og det giver en god fornemmelse at vide at man har bidraget til naturen ved at plante en hæk, som fuglene kan bruge som bolig. Hvis man har fuglereder i hækken, så bør man vente med at klippe den til efter sankt Hans. Her flyver ungerne af reden, og så forlades reden. Herefter kan man sagtens klippe sin hæk, uden at risikere et drab på nogle små, søde fugleunger.

Tag i havecentret hjemme fra sofaen

Du behøver ikke at sætte dig ud i bilen for at besøge dit havecenter. Med plantorama.dk får du havecentret hjem i din egen stue, så du kan købe planter og tilbehør til din have online. Skal du plante en ligusterhæk, så kan du bestille planterne der. Det er naturligvis også muligt at møde fysisk op hos Plantorama. Så kan man gøre en tur ud af det, og finde mange spændende ting til haven. Det er alt sammen et spørgsmål om tid og lyst.