Tre Tricks til at Slå Alle i Dart

Som udgangspunkt er dart ikke en specielt populær sport her i Danmark. Vi har ganske vist en dart-turnering, men de færreste danskere har hørt om den. Det er altså et meget lille segment af Danmark, der går op i dart, som en seriøs sport. Vi er mere til fodbold og håndbold herhjemme, og det er jo fair nok.

Men dart er langt fra et ukendt spil. De fleste har prøvet kræfter med spillet på et eller andet tidspunkt, og man bliver meget let bidt af det. Det er ufatteligt simpelt at spille dart: man kaster bare nogen dartpile hen imod en dartskive, og forsøger at ramme de dele af skiven, der giver flest point. Det er noget der kræver fokus og finmotorik at gøre godt: men alle kan give det et forsøg. Det er også en aktivitet som man hurtigt ser sig selv blive bedre til.

Dem der ikke har stiftet bekendtskab med dart i et sommerhus, eller på et besøg hos bedsteforældrene, har nok spillet det på en bar. Rigtigt mange danske værtshuse har nemlig en dartskive hængende. Man kan typiske lægge et mindre beløb i baren, og så få en omgang dartpile man kan bruge. Det er en rigtig sjov aktivitet at engagere i, mens man snakker med vennerne. Alle kan være med, og det kan være utroligt sjovt. Der er ikke rigtigt nogen grænse for, hvor mange deltagere man kan være i et spil dart. Når det ikke er ens tur, kan man sidde og snakke med de andre, og se hvor gode andre er til at ramme bullseye.

Hvis man vil gøre dart-spillet ekstra spændende, så kan man spille om, hvem der køber den næste omgang. Det gør at alle lægger endnu flere kræfter i, at gøre en god indsats. Hvis du er i sådan en situation, så leder du sikkert efter tricks til at slå alle i dart. Der er du heldig: jeg har nemlig tre tricks, der vil gøre dig meget bedre til dart.

Det første trick er at købe dine egne dartpile. Barens dartpile er ofte meget slidte, og de er sjældent af særlig god kvalitet. Ved at købe dine egne dartpile får du nogen, der er rigtig skarpe og er i god balance. Du kan desuden øve dig derhjemme med disse dartpile, og dermed kende dem rigtigt godt, når du bruger dem på en bar.

Trick nummer to er, at visualisere dig selv spille dart, hver nat før du falder i søvn. Undersøgelser har vist, at din finmotorik og præcision kan øges bare ved at forestille dig, at du spiller dart. Gør det til en vane at spille dart i din fantasi hver dag, og du vil opleve gode forbedringer. Er du heldig, så drømmer du måske om dart hele natten!

Det sidste trick er at anskaffe dig en dartskive, der er så tæt på den i baren som muligt. Mål så afstanden op, og begynd at træne derhjemme. Bare 10 minutter om dagen kan gøre en enorm forskel for, hvor godt du spiller, næste gang du er i byen med vennerne.