Forkæl Dig Selv med et Glas Sorte Kogler

Mange danskere er glade for at drikke vin. Det er dog de færreste der ved, hvordan man vælger den rette vin. Det betyder desværre alt for ofte, at folk sidder og drikker et glas vin, der ikke rigtigt siger dem noget. Den typiske tilgang til at købe vin er nemlig, at man bare ser hvad der er på tilbud i Føtex, og vælger en flaske der ser lovende ud. Når man køber vin på den måde, så er det altid rent held, hvis man falder over en god flaske vin.

Man behøver dog ikke være vinelsker, at at kunne sætte pris på god vin. Vin er ikke noget man er nødt til at være trænet til at kunne smage og nyde. Det eneste man får ud af at øve sig på vinsmagning er en bedre forståelse for, hvad man godt kan lide. Jo bedre man kender sin egen smag, jo lettere bliver det at vælge den rette flaske vin. Man får nemlig udvidet sit ordforråd med alle de fornemme vin-betegnelser, og danner sig et indtryk af, hvad man kan forvente af de forskellige druesorter med videre. At blive decideret vinsmagnings-entusiast er dog noget mere energi, end de fleste har lyst til at lægge i, at vælge en flaske vin. Det er heldigvis muligt at finde en god flaske vin, som alle kan nyde, uden at bruge oceaner af tid på det.

Hemmeligheden er, at gå efter en type vin, der altid falder i god jord. Der findes mange forskellige typer vine på markedet, og vi har selvfølgeligt hver især vores egne præferencer. Noget vin fungerer også fantastisk til visse retter af mad, men fungerer overhovedet ikke med andet. Hvis man bare ønsker en god flaske vin, man kan forkæle sig selv med, så er der altså rigeligt med ”fælder”. Det er surt, hvis du ender med at købe en flaske vin der giver en fantastisk smagsoplevelse, når den kombineres med fisk og skaldyr, men som er for overvældende, når du drikker den alene. Heldigvis er der nogle specifikke druesorter der egner sig rigtigt godt til det meste.

Pinot Noir, der direkte oversat betyder ”sort kogle”, er en vin der behager alle der drikker den. Den fungerer rigtigt godt til stort set alle typer mad, som vi spiser her i Danmark. Specielt kylling og vildt går den rigtigt godt med, men du kan faktisk ikke gå galt i byen, når du serverer en Pinot Noir. Den fungerer også rigtigt godt alene.

Det der gør Pinot Noir så fantastisk er, at den er lav på garvesyre og tanniner. Det er disse elementer der normalt kan give et dårligt indtryk af en vin. De kan egne sig godt til visse situationer, men de bliver let for meget. Pinot Noir har desuden en frisk frugtsmag og en diskret sødme, som tiltaler stort set alle, der drikker den.