Hvilken bil skal man vælge til bykørsel?

Når man står og skal købe bil, er der mange ting, man skal overveje for at finde den model, der passer bedst til ens behov. En af de ting, man skal tænke på er, hvilken type kørsel bilen primært skal bruges til samt hvor meget plads, man har brug for i bilen. Læs med her, hvor vi ser på, hvilken bil man kan vælge, når der er tale om kørsel i byen.

Der er flere ting, man kan tage med i sine overvejelser, blandt andet bilens størrelse i forhold til at komme rundt i små gader og ikke mindst at finde en parkeringsplads, hvor den kan være. I takt med at mange parkeringspladser i beboelseskvarterer nedlægges, bliver det sværere og svære at finde plads, og da kan man overveje om en lille bil er bedre end en større. Dette valg har man naturligvis ikke, hvis man har brug for en stor bil der kan rumme f.eks. barnevogn eller andre ting.

Den perfekte bybil

En god bil til bykørsel er den nye og flotte volvo xc40. Her er der tale om en SUV, som er en lidt større bil end en normal personbil, og der er altså en større grad af rummelighed. Herudover har SUV’er den fordel, at de har høj indstigning, hvilket gør ind- og udstigning af bilen lettere end med en traditionel lav indstigning, hvor man sætter sig ned i bilen fremfor ind. Har man mange ærinder på sin bytur og skal ind og ud af bilen mange gange, kan det derfor være en fordel med høj indstigning som netop volvo xc40 altså har.

Der er en række opbevaringsmuligheder i volvo xc40 både i døre og under sæderne, og mellem forsæderne finder man desuden en boks, hvor man kan oplade mobiltelefon, tablet og andre enheder, hvilket også er en stor fordel, når man bevæger sig rundt i byen, f.eks. mellem møder og kan få brug for at lade op. Bilen er en hybridbil og veksler altså mellem strøm og benzin, og også derfor er volvo xc40 velegnet til bykørsel, da man typisk finder flere ladestandere i by end på land.