Sådan vælger du det rigtige SUP Board

Når man vælger supboard, så er der en række ting, man skal have in mente. Der er nemlig stor forskel på de forskellige boards, og derfor er det også vigtigt, at man vælger det board, der passer til ens behov.

Hvilket niveau er du på?

Det første du skal have in mente, når du vælger SUP board, er hvilket niveau du er på. Er du en erfaren surfer eller er det første gang, du prøver? Det er nemlig ikke alle boards, der er lige gode for begyndere. Hvis du er helt ny, så skal du vælge et board, der er stabil, så du ikke vælter. Du kan for eksempel vælge et all-round board eller et beginner board.

Hvilken størrelse skal dit board være?

Bordets størrelse er også vigtigt, når man vælger SUP board. Hvis bordet er for lille, så er det svært at holde balancen, og hvis bordet er for stort, så er det svært at styre. Derfor er det vigtigt, at man vælger et board, der passer til ens størrelse. Hvis du for eksempel er en kvinde, så kan du vælge et board til kvinder, der er en smule mindre.

Hvilken type board vil du have?

Der er mange forskellige typer SUP boards på markedet, og derfor kan det være svært at vælge det rigtige. Du skal have in mente, hvad du gerne vil bruge dit board til. Skal du for eksempel bruge det til at surfe på bølgerne eller skal det være et all-round board, der også kan bruges til at flyde på stille vand? Når du har styr på, hvad du skal bruge dit board til, så er det meget nemmere at vælge det rigtige board.

Hvilke tilbehør skal du have?

Når du køber SUP board, så skal du også have noget tilbehør med. Du skal for eksempel have en padle med, og det er også en god idé at have en snår med, så du ikke mister dit board, hvis du vælter. Du skal også have en våddragt med, hvis du skal ud at surfe på koldere dage. Derfor skal du sørge for at have alt det nødvendige tilbehør med, når du vælger SUP board.

Hvor skal du købe dit board?

Det er vigtigt at købe dit board hos en forhandler, der forstår sig på de forskellige boards. På den måde kan du få hjælp til at finde det board, der passer til dine behov. Du kan for eksempel købe dit board hos en sport butik eller hos en forhandler, der specialiserer sig i vandsport.